Na ovom se Blogu objavljuju autorski tekstovi te vas molimo da ukoliko prenosite bilo koji tekst ili dio teksta obavezno navedete izvor i link na ovaj Blog. Hvala

četvrtak, 24. ožujka 2011.

"Za dom spremni" i u Dugoj Resi

HČSP lijepi "Za dom spremni" naljepnice u Dugoj Resi.
Foto:čitatelj.
U centru Duge Rese, na jednoj olučnoj cijevi, naš čitatelj je primijetio i fotografirao naljepnicu HČSP-a. Tako su nakon Karlovca i u Dugoj Resi zamijećene propagandne aktivnosti stranke čiji predsjednik mladeži otvoreno veliča Antu Pavelića. Spomenuta krilatica iz fašističke NDH obilato se koristi u HČSP-u, pa tako primjerice na kraju njihove on-line pristupnice stoji "za dom spremni". 

Podsjetimo da je prije gotovo tri tjedna KAportal pisao o plakatima HČSP-a s istom krilaticom koji su osvanuli u Karlovcu. Tada je čelni čovjek HČSP-a u našoj županiji rekao kako nije upoznat s promidžbenim aktivnostima svoje stranke, ali se nije ogradio od napisa "za dom spremni": Kaportal je tada prenio njegov stav o fašističkim i antifašističkim krilaticama: "što nije bolje iskazivati [...] spremnost za svoju domovinu nego na primjer, nekome željeti smrt kao što govori pozdrav “smrt fašizmu”." 
Čelnik HČSP-a Karlovačke županije.
FOTO: Kaportal.

Ipak, isti dan je čelnik HČSP-a izjavio kako "je netko želio diskreditirati HČSP i osmislio ovakve plakate tako da ovo nema veze s našim stranačkim djelovanjem", pisao je Kaportal. Tako je Tomislav Hauptfeld, koji je na čelu županijskog HČSP-a,  prvo rekao da mu je krilatica "za dom spremni" draga, da bi kasnije istoga dana  plakate svoje stranke nazvao "provokacijom", objavio je KAportal. Za KaportalHauptfeld je tada izjavio, "u svakom slučaju od plakata i natpisa koji na njemu stoji se ograđujemo i ako ga je napravio netko od članova bit će disciplinski kažnjen". Koliko je Hauptfeldovo ograđivanje od onoga što njegova stranka propagira iskreno prosudite sami.   

Nema komentara:

Objavi komentar