Na ovom se Blogu objavljuju autorski tekstovi te vas molimo da ukoliko prenosite bilo koji tekst ili dio teksta obavezno navedete izvor i link na ovaj Blog. Hvala

ponedjeljak, 4. travnja 2011.

Svijet voli pobjednike

Gradonačelnik Jelić tvrdi da je pobjednik.
Foto:Kaportal

U svojoj pjesmi "svijet voli pobjednike" Colonia pjeva kako "na tronu može biti samo jedan". Međutim, na političkom tronu nakon posljednjih izbora u Karlovcu, sudeći po izjavama pojedinih političara, vlada poprilična gužva. 
Čelnici SDPa i HNSa kažu "Grad je naš" (Kaportal)
Foto:Kaportal
HDZ tvrdi da su pobijedili, SDP i HNS kažu da je "grad njihov", a Švegarovci su zadovoljni, pisao je  KAportal. Pobjednička retorika lokalnih političara uglavnom se bazira na korištenju samo onih podataka koji pojedinim strankama i listama odgovaraju. Gradonačelnik Jelić tako spominje ukupan broj HDZ-ovih glasača i osvojenih mandata koje tumači kao  HDZov trijumf. Istovremeno Jelić ne govori da je HDZ u užem gradskom prostoru gubitnik ovih izbora. Čelnici SDPa i HNSa naglašavaju kako su osvojili većinu u gotovo svim gradskim četvrtima što i nije neki uspjeh obzirom na trenutnu (ne)popularnost HDZa. Predstavnici Nezavisne lista Domagoja Švegara iskazuju zadovoljstvo s osvojena dva mandata iako su najavili dvostruko bolji rezultat. Dosta veći odaziv birača na ovim izborima, kojeg spominje kolumnist Tihomir Ivka, bi valjda trebala biti i pobjeda građana. Što će se izroditi iz ovog kolektivnog trijumfa vidjet ćemo uskoro ako neki politički pobjednici sada počnu ostvarivati i radne pobjede u svojim Gradskim četvrtima i Mjesnim odborima.


Nema komentara:

Objavi komentar