Na ovom se Blogu objavljuju autorski tekstovi te vas molimo da ukoliko prenosite bilo koji tekst ili dio teksta obavezno navedete izvor i link na ovaj Blog. Hvala

petak, 4. ožujka 2011.

Uskoro:Prosvjed protiv Vlade u Karlovcu vol. 2


Cijenjene čitateljice i čitatelji,

Foto:KAportal
U prethodnom tekstu izrečena je konstruktivna kritika organizacije prosvjeda u Karlovcu koja se bazirala na novinskim izvještajima. Na temelju tih izvora, u samoj organizaciji sam uočio dva problema na kojima se bazirao tekst. 1) neodlučnost oko vremena održavanja prosvjeda i 2) isticanje fašističke organizacije HNF kao jedne od grupa koje podupiru prosvjed. Tako je KAportal 2. Ožujka najavio prosvjed koji se trebao održati tog petka, a istog dana je, u istom mediju, objavljena nova vijest o tome da se prosvjed odgađa za sljedeći tjedan. Ja takvu vijest mogu protumačiti, u boljem slučaju, kao organizacijsku nespretnost.
Također, na KAportal-u je pisalo: "Organizator prosvjeda u Karlovcu je student Silvio Šimić, a podršku su već dali mnogi – od branitelja, preko HNF-a, do pripadnika brojnih, uvjetno rečeno, subkulturnih skupina."Ako se složimo da su branitelji jako heterogena grupa, a "subkulturne skupine" vrlo neodređen pojam onda HNF ostaje kao jedina konkretna organizacija koja je, kako je navedeno, dala podršku prosvjednicima.Očigledno je da je HNF notorna fašistička organizacija i javno isticanje njene podrške, prema mom mišljenju, škodi svakom protestu. Time sam i zaključio tekst.

Međutim, nakon intenzivne korespondencije s organizatorima protesta saznao sam da su pojedine informacije koje su se pojavile u medijima netočne ili neprecizne i plod propusta u komunikaciji s medijima. Zbog želje za potpunijom i objektivnijom prezentacijom cijelog događaja prethodni tekst sam povukao i nakon što dobijem službeno i cjelovito objašnjenje ovog slučaja objavit ću novi tekst.

S poštovanjem,

KK 

Nema komentara:

Objavi komentar