Na ovom se Blogu objavljuju autorski tekstovi te vas molimo da ukoliko prenosite bilo koji tekst ili dio teksta obavezno navedete izvor i link na ovaj Blog. Hvala

četvrtak, 12. siječnja 2012.

Duhovna obmana


Ekipa za duhovnu obnovu
FOTO: KAportal
Iako poznat po verbalnim akrobacijama i pamtljivim izjavama, gradonačelnik Karlovca cijelu stvar diže na jednu novu razinu kada je u pitanju njegov, vjerojatno, najvažniji projekt – tzv. Duhovna obnova.  Tako smo prošle godine dobili nekoliko različitih interpretacija na jednostavno pitanje zašto gradonačelnik i društvo odlaze u Hercegovački  samostan. Unatoč tome što su dobili godinu dana da smisle neki koliko-toliko uvjerljivi razlog za ovu ekskurziju, gradonačelnik i njegovo društvo su opet briljirali. Tako u samo jednoj vijesti objavljenoj prije polaska na KAportalu nalazimo četiri različita naziva za ovu ekskurziju:  seminar, duhovna obnova, stručno usavršavanje i duhovna edukacija.  Kako navedeni termini nisu sinonimi, građani opet ne znaju zbog čega se toliko forsira put u  Hercegovački  samostan.  Cijela priča postaje još neobičnija, jer upravo danas, u Karlovcu počinje duhovna obnova, kako je izvijestila Radio Mrežnica.  Zbog čega gradonačelnik i njegovo društvo krhka duha nisu odabrali svoj grad da se u njemu duhovno obnove teško da ćemo ikad saznati.
Prije polaska u Hercegovinu gradonačelnik je također izjavio da će tamo „...preispitati da li dovoljno služi[mo] gradu Karlovcu...“, prenio je KAportal.  Za tako nešto je dovoljno prošetati gradom i vidjeti u kojem je stanju. Kako će to gradonačelnik „preispitivati svoje služenje gradu Karlovcu“ u Hercegovačkom samostanu je tema za emisiju Na rubu znanosti, a ne ozbiljnu debatu. Gradonačelnik je također naglasio kako posebno brine o dobrobiti djece i time pokušao opravdati pozivanje družine iz karlovačkih škola, prenio je KAportal.  No, postoje puno konkretniji i bolji načini da se pokaže briga o djeci u Karlovcu.  Da Grad nije uzalud potrošio 7 milijuna kuna na projekt bazena koji stoji na mjestu, da nije 6,7 milijuna kuna bačeno na spor s tvrtkom „Lora elektro“, da ne spominjemo i ostale afere, bilo bi dovoljno da Grad svojim novcima izgradi još jedan vrtić identičan onome na Turnju. Kako je cijena vrtića na Turnju, prema pisanju KAportala 9 milijuna kuna, samo bez ove dvije afere Grad bi mogao izgraditi još jedan prijeko potreban vrtić, a ostalo bi novaca i za crni fond, NK Karlovac, ali i privatne džepove. Na taj način, gradonačelnik bi mogao pokazati brigu o djecu u Karlovcu. Da li će mu neki od gurua iz Hercegovačkog samostana otvoriti oči i ukazati na očito? Čisto sumnjamo.

Nema komentara:

Objavi komentar